Fotbäddar/Skoinlägg

Våra fötter belastas med upp till sju gånger vår kroppsvikt beroende på rörelse. Foten har 26 ben som ska samverka tillsammans med fotled, knäled, höftled och ryggrad vilket ställer höga krav på full funktion.  Vi använder individuellt anpassade fotbäddar som ensam åtgärd eller som ett komplement till vår behandling.

Fotbäddar, skoilägg i Uppsala. Muskelcentrum Naprapat

Vi använder oss av den senaste tekniken inom fotbäddar i Uppsala och kan skapa ett inlägg med en mängd olika material beroende på vilka krav som ställs på patienten.

När vi scannar med vår 3D-scanner skapas ett punktmoln utifrån geometriska mätpunkter på foten. Dessa punkter skapar sedan en uppskattning av mätvärden som ger oss formen på foten. Denna process brukar kallas för en rekonstruktion. Denna data används för att designa individuella fotbäddar. Fotbäddarna produceras sedan i en 3D-fräsmaskin som med högsta precision tillverkar fotbäddarna exakt utefter den digitala designen.

Denna precision är så hög att det inte går att kopiera med en traditionell hantverksmetod såsom exempelvis gipsavgjutning.

Alla steg i vår undersökning och utprovning sparas så att vi enkelt kan gå tillbaka och justera ett par inlägg alternativt skapa nya exakta kopior.

Undersökning

Vi erbjuder fotbäddar som ensam åtgärd men oftast ingår det som ett komplement till vår helhetssyn på patienten.

Gång/löpanalys

gait-analysis1

Det första vi undersöker är hur fotisättning och frånskjut ser ut i rörelse. Detta filmas med ett analysprogram där vi sedan kan gå tillbaka och ta ut vinklar och upptäcka eventuell felställning.

Spegellåda

spegellåda

Steg 2 är att vi undersöker belastningspunkter i neutralposition via en spegellåda.

Scanning

3D-Scanning

Avslutningsvis scannar vi fötterna med vår 3D-scanner. Bilderna analyseras och modelleras. Inom 5 arbetsdagar är dina individuella inlägg klara för avhämtning.

 

Vill ni boka tid för en undersökning?

Boka via vår onlinebokning alternativt via telefon: 018-29 07 00