Stötvågsbehandling på Naprapatmottagning

Stötvågsbehandling är en effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod för behandling av senskador och muskelskador.

duolith_sd1_ultraGenom en applikator genereras mekaniska stötvågor som transporteras in i smärtområdet. Stötvågor minskar en av kroppens signalsubstanser substans P, som är en smärtmediator. Minskning av substans P ger en smärtlindrande effekt och stimulerar blodcirkulationen. Stötvågorna underlättar läkningsprocessen och har dessutom en antiinflammatorisk effekt. Därtill sker en hyperstimulering av nervfibrerna. Denna överstimulering av nervfibrerna blockerar och minskar smärtstimuli och intensifierar därmed den smärtlindrande effekten. Stötvågorna bryter ner ärrvävnad och kalk i muskelfästen.

Vi har som en av få Naprapatkliniker i Sverige både Radiell stötvågsbehandling och Fokuserad stötvågsbehandling. Med fokuserad stötvåg kan man behandla djupt liggande vävnad och behandlar effektivt olika typer av sen/ligamentskador.

Leg. Naprapat Johan Söderström utförde tillsammans med Naprapat Kristoffer Weckström en forskningsstudie mellan 2012-2014 inom radiell stötvågsbehandling mot löparknä (runners knee). Vad vi vet så är Johan och Kristoffer de enda Naprapaterna i världen som fått en studie inom stötvågsbehandling publicerad i en vetenskaplig tidsskrift. Med detta sagt så kan vi med säkerhet säga att vi är experter inom stötvågsbehandling i allmänhet och behandling av löparknä i synnerhet.

I Januari 2016 publicerades vår forskningsstudie på radiell stötvågsbehandling som behandling för löparknä (runners knee). Se länk till studien: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26406193

Stötvågsbehandling har visat god effekt på följande diagnoser:

– Tennisarmbåge
– Kalkaxel
– Plantar fascit
– Hälsporre
– Hopparknä
– Hälsenemärta
– Benhinneinflammation
– Kronisk hamstringssmärta
– Löparknä

Vid dessa tillstånd kan du ej behandlas med stötvågsbehandling:

– Om du fått kortisoninjektion senaste månaden
– Om du äter blodförtunnande medel som t ex waran
– Hjärtfel eller cirkulationsrubbningar
– Akuta inflammationer i området
– Cancer
– Graviditet